Wijkbeheerder

Taken wijkbeheerderElke WhatsApp groep heeft een of meerdere beheerders. Deze beheerders wonen in principe in dezelfde wijk als waar ze beheerder van zijn. Eenieder kan in principe beheerder worden – het optimale aantal beheerders is nu gesteld op 3 per groep.
De beheerders verzorgen gezamenlijk deze taken:
Nieuwe deelnemers toevoegen, deelnemers die zich afmelden verwijderen.

Overnemen berichten uit beheerdersgroep

Berichten plaatsen in beheerdersgroep

Berichten overnemen van omliggende wijken

Daarnaast hebben de beheerders enkele verantwoordelijkheden:
Het bijhouden van een deelnemerslijst, deze lijst wordt aangepast bij nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.

Het gebruik van de wijkgroep modereren en ingrijpen bij misbruik en/of verkeerd gebruik.

Als wijkbeheerder niet te zuinig zijn met het overnemen van berichten vanuit andere groepen of de beheerdergroep! Liever een keer te vaak een bericht geplaatst dan een keer te weinig!
Het is niet gewenst om in de beheerdersgroep te melden dat je het bericht hebt overgenomen. Ook die groep wil een zo slapend mogelijk bestaan leiden.
Beheerders gezocht!

Voor met name heel Cruquius zoeken we beheerders,  een of twee nieuwe beheerders.
Zodra er genoeg aanmeldingen voor een wijk zijn (minimaal 15 stuks) én er is een beheerder gevonden, dan wordt er een wijk groepsapp opgericht. 
Als jij beheerder zou willen worden van de groep in de buurt waar jij woont dan zou dat fantastisch zijn – ook wanneer er al beheerders zijn. Qua hoeveelheid werk valt het mee, het is een keer alle nummers in je telefoon zetten, de groep aanmaken en daarna nieuwe deelnemers toevoegen die met regelmaat naar alle beheerders worden doorgestuurd. Daarnaast is het de bedoeling om toezicht te houden, als iemand iets plaatst wat niet thuis hoort in de groepsapp dan moet dat gemeld worden en gevraagd worden om dit privé met de beheerders te delen bijvoorbeeld. Wij streven er naar meerdere beheerders per wijk te krijgen. Dit omdat jij ook niet altijd bereikbaar zult zijn en op deze wijze het werk ook nog verdeeld kan worden.
Alle beheerders worden lid van een speciale beheergroep, daarnaast word je als deelnemer lid van de whatsapp groep in aangrenzende wijken. In de beheerdersgroep bespreken de beheerders organisatorische zaken en worden incidenten uit andere wijken gedeeld – deze mag je dan naar jouw goeddunken doorzetten naar je eigen whatsapp groep.
Lijkt het je wat om (mede) beheerder te worden in jouw wijk? Neem dan even contact met ons op.
Adresboek

Iedere beheerder heeft in zijn adresboek de namen en adressen van alle groepsleden staan. Het lijkt verstandig dat deze mensen onderscheiden kunnen worden van de gewone contacten in het adresboek door er bv. de term ‘Cruquiusapp’ bij te zetten of door ze in een aparte groep op te nemen.
Het is handig wanneer het adresboek van je smartphone gekoppeld is aan de contacten op je desktop of laptop computer. Vooral importeren en exporteren middels vCards (of VCF) is dan eenvoudig te doen.
Beheerders kunnen snel een overzicht in bv. Excel of tekstbestand verstrekken van alle leden in de whatsapp groep, dit om eventuele splitsingen of samenvoegingen snel mogelijk te maken. Beheerders kunnen deze administratie verzorgen middels bv. Excel. Beheerders kunnen er ook voor kiezen om deze administratie te voeren met bv. hun adresboek maar controleer dan wel tevoren hoe deze geëxporteerd kunnen worden. Vanuit Outlook is het bv. eenvoudig maar op bv. OSX is het niet zo eenvoudig: een oplossing is door de contacten te slepen naar het programma Apple Numbers (niet de web-versie).
Nieuw lid toevoegen

Maak het lid aan in je adresboek

Stuur het lid een welkomstbericht via WhatsApp (voorbeeld, zie hier)

Voeg het lid toe aan de WhatsApp groep

Klik op de titel van de whatsapp groep Whatsapp Screenshot

Klik onderaan op ‘Voeg deelnemer toe’ Whatsapp Screenshot

Noteer in je Excel administratie dat je dit lid hebt toegevoegd

 
Bericht doorzetten

Een bericht overnemen uit een andere groep kan heel eenvoudig snel worden uitgevoerd.
Tik het bericht en houd deze aangetikt totdat er een balkje verschijnt

In het balkje tik ‘Stuur door’

U kunt nu alle berichten selecteren die u door wenst te zenden

Klik links onderaan op het kromme pijltje

Selecteer de groep waar u het bericht naar toe wenst te zenden (door deze lijst iets naar beneden te scrollen, wordt een zoekveld getoond)